14 August 2014

GAZA : We will Never Forgive!! We wil Never Forget!!


Assalamualaikum...sekarang ni mesti semua orang tau isu panas pasai GAZA kan..sebenaqnya dari dulu-dulu lagi isu ni memang dah panas..berpuluh tahun yang dulu memang dah hot..tapi la ni jadi BERTAMBAH hot sebab kecanggihan teknologi yang dapat menghebahkan info ke seluruh dunia tentang apa yang berlaku di bumi GAZA.

Allahuakhbar..sekarang ni hari hari dapat update dari Aqsa Syarif, Aman Palestine, Viva Palestina pasai GAZA..Allahuakhbar..sedihnya hati bila tengok gambaq-gambaq yang di share..anak-anak kecik yang syahid di bom oleh Zionist laknatullah..Allahuakhbar..menangis hati xhenti-henti..setiap kali tengok gambaq yang di share mesti tangan akan tarik-tarik baju di dada..sakit hati..terbayang muka anak sendiri..Few years back, pernah p dengaq talk tentang Palestin oleh Dr. Jamnul di Kedah..tp xingat dah tahun bila..Dr. Jamnul ni dia kumpul dana untuk Palestine. Dia sendiri p Palestine bawa bantuan perubatan dan sebagainya kepada penduduk Palestine. Dia cerita sendiri pengalaman dia p sana. Dia tunjuk gambaq - gambaq apa yang terjadi di bumi Gaza macam yang kita bleh tgk arini di Facebook dan internet. Dia cerita betapa tabahnya penduduk Gaza tak kira anak kecil atau pun yang dewasa..Rasanya waktu tu facebook mcm tak diguna meluas lagi kut dan xramai org ada handphone canggih lagi..Kebanyakan org yang hadir aritu memang menitis air mata sebab gambaq dan cerita yang menyayat hati sangat.

Start daripada hari tu, sesekali terlintas di hati 'i have to do something to help..bila tgk saudara islam kena bunuh kejam,kena bom sedih,menangis..esok, lusa, bulan depan lupa..lepas tu, dengan seikhlas hati mula memboikot McDonalds.Bila kawan-kawan ajak p makan McD mula la bagi alasan macam-macam..huhu..mula-mula boikot 2 macam secara tak berapa terang-terangan la sebab satgi takut kawan-kawan kata poyo plak but then i really don't care what others think and what they have to say.Nak kata aku poyo ka pulun ka lantak la. Bila pikiq-pikiq balik rasa kecewa sangat dengan diri sendiri sebab dulu ada rasa malu dan takut2 nak kata 'aku x mkn McD..aku boikot McD sebab McD bagi fund dekat israel'..Ya Allah..malunya dekat Allah sebab takut jadi hamba yang berkata benar..takut pikiq apa orang kata tapi lupa Allah sentiasa dengan orang yang benar..Allahuakhbar..malunya..
 
Ya Allah..ampunkanlah dosa ku..berilah petunjuk dan hidayahMu kepada ku dan seluruh ahli keluargaku..kuatkan iman kami untuk menjadi hambaMu yang sentiasa berkata benar demi mencari redhaMu Ya Allah..
 
Harap-harap lepas ni aku dah xrasa mcm2 lagi la..harap -harap lepas ni aku akan istiqamah dalam memboikot produk-produk buatan Zionist dan produk yang hasil jualannya disumbangkan utk beli peluru,bom dan membunuh saudara islam di GAZA..the least that we can do to help our brothers and sisters in GAZA..Jom sama-sama boikot produk-produk keluaran mereka.kita x bleh jihad dengan cara perang bersenjata, kita perang dengan jatuhkan ekonomi depa pun ok la..sekurang-kurangnya kita x duduk saja.Mungkin kesannya tak la sampai company depa tutup tapi sekurang-kurangnya depa tau kita bukan bangsa yang akan duduk diam membisu dan tidoq lena bila saudara-saudara kita dibunuh kejam di sana. Jangan lupa doakan keselamatan dan kejayaan mujahidin Islam setiap kali lepas solat ka,sebelum tidoq ka, time nak bukak posa 6 ka..doakan mereka walaupun insyaAllah Allah sentiasa bersama mereka. Dan dan dan bagi yang rasa boikot ni buang masa la, tak effective la..tepuk dada tanya iman..
 
We Will Never Forgive!!We Will Never Forget!!


My name is Nurul Iwani bt Roslan
I'm from Malaysia and I STAND WITH GAZA..
 
 
Assalamualaikum..



1 comment:

  1. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...