10 February 2014

Breastfeeding oh breastfeeding! !

Assalamualaikum..pagi ni rasa teramat lah mengantuk!mcm monday morning syndrome plak..hikhik! Alhamdulillah lg seminggu hadiff dah genap 4 bulan..still breastfeed walaupun tak banyak dpt..terpaksa campuq dgn fm jugak..sedih rasa sebab tak boleh fully breastfeed..mungkin sebab waktu mula2 lepas bersalin dulu tak kerap pam..bila rasa mcm breast dah penuh baru nak pam..waktu awal2 lps bersalin ari2 tak tau kena pam susu kerap walaupun setiap kali pam dapat sikit sangat susu utk maintain supply..more demand, more supply konsep dia..sekarang ni baru tau..huhuhu..la ni sedang berusaha untuk banyakkan susu..amik supplements, pam lebih kerap, makan byk..mcm2 tengah buat la ni..hopefully diberi rezeki oleh Allah dengan susu yg  cukup utk hadiff. .InsyaAllah..
Waktu mula2 nak belajar pam susu ari2, rasa xbest sgt pam susu ni sbb sakit..mula2 pakai manual breastpump (malas nak bgtau brand)..try yg murah2 dulu..mak oi rasa xbest sgt suction dia..sakit..lepas 2 try plak yg pakai electric breastpump yg satu ni..punnn xbest jgak..sakit..rasa macam terseksa ja setiap kali nak pam susu..adeh..since dah xlarat nak tahan sakit breast yg membengkak terpaksa la mintak tlg suami terchenta p beli breastpump baru brand Medela..kawan yang suggest..dia kata medela ni best..suction lembut ja mcm suction baby..so en suami pun p la beli..Medela Swing..bila dah try Alhamdulillah..best sgt! Xsakit langsung..berbaloi2 beli..tapi for those yg bercadang nak beli I suggest beli Medela freestyle sbb leh pam dua2 belah sekali..jimat masa dan xrugi susu sbb once kita pump sebelah, sebelah lagi pun akan keluar susu jgak..haritu beli Medela Swing sbb xterpikir pasai susu keluar sebelah lg tuh..huhu..

ni dah siap-siap ready nak pam..kena minum air banyak sebelum pam,sedang pam dan selepas pam susu untuk dapat susu banyak.
 
 
close up medela swing..this set comes together with 3 bottles, a pouch beg and few other useful things. :)

 
 banyak ni ja dapat for this morning session..huhu..xpa la, Alhamdullilah..kena terus usaha..kerap pam.. 


So, to all mom-to-be yang memang sedang survey which brand of breast pump to buy..Medela is the one that i recommended. Beli Medela Freestyle tuh lagi bagus..mahal sikit but its worth every single penny. To my beloved husband, thank you beli breast pump ni kat ayang walaupun mahai..love you.. :) 

c u in next entry..Assalamualaikum..bye!!

3 comments:

  1. ika pn guna medela juga...hubby belikan masa ika kat ospital dulu.so far ok....target nak beli freestyle juga nanti tapi simpan duit dulu la :) sama2 la kita berusaha susu kan bby kita k :)

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...